Pelien parhaimmat kappaleet (Osa 1: Taisteluteemat)

Hei!

Tämä blogi aloittaa tai lopettaa “Pelien parhaat kappaleet” -sarjan . Viikottain tai määrittelemättömän ajanjaksojen välein kirjoitan tälläisen blogin, jossa esittelen omasta mielestäni parhaimpia pelien kappaleita ja kerron niistä mielipiteitäni/muistoja ja syyn miksi pidän niistä.

Bayonetta – Fly Me To The Moon

Voisiko olla rennompaa taisteluteemaa varsinkin, kun hakkaat kerrostalojen kokoisia vihollisia? Itse pidän biisin aiheuttamasta fiiliksestä, joka on rentous. Peliä pelatessa unohtuu helposti tämän biisin soidessa “vaikeus”. Vaikka vaikeimmalla pelin olen vetänytkin läpi, niin aina kun tämä biisi alkoi soimaan taisteluiden keskellä, niin fiilis ja meno muuttui rennoksi, helpoksi ja kaikki näytti niin maukkaalta – Kaikki combot onnistuivat ja biisin tahti vei mukanaan. (Taisteluiden keskellä tämä taistelu teema kuulostaa erilaiselta, kun ei ole miekkojen, aseiden ja hirviöiden äänet kuulumassa, joka on omasta mielestäni aika jännä ominaisuus.) Bayonetan musiikissa on tyyliä, sopii hyvin peliin ja vie pelin raakuutta/vakavuutta pois, minkä vuoksi peliä on paljon mukavampi pelata kuin Ninja Gaiden -pelejä, vaikka samaan genreenkin kuuluvatkin!

Final Fantasy XIII – Battle Theme

Jo ensimmäistä traileria katsoessani ihastuin tähän biisiin…muistoja. Omasta mielestäni biisi on oikein maukas – varsinkin kertosäe. Kaikista upeinta mitä tämän biisin kanssa voi käydä on se, että kutsut summonisi juuri kun biisin kertsi alkaa soida. Se on mahtavat näköistä ja kuuloista, sopii hyvin siihen tilanteeseen. Harmikseni voin sanoa tästä biisistä negatiivisena asiana sen, että varsinkin pelin alussa se ei kerkeä alkaa kunnolla. Kun jo olet voittanut matsin, niin biisin kertsi ja sydän on vasta alkamassa. Onneks, kun olet pidemmälle peliä pelannut pääsee tämä teema näyttämään kyntensä. Bayonetan taisteluteeman tavoin tätä voi kuunnella MP3:lla muuten vain tai Youtubesta. Masashi Hamauzu on tehnyt erittäin loistavaa työtä FF13 musiikkien kanssa – Myös yleisesti ottaen.

Halo 3 – “Last Battle Theme”

Voiko olla parempaa loppubiisiä, viimeisessä kentässä, legendary vaikeustasolla, neljän kaverin kanssa, iron skulli päällä ja onlinessa? Kerta kaikkiaan ratkiriemukkaita muistoja liittyy tähän kappaleeseen, kun vedimme kavereitteni kanssa onlinessa tuon viimeisen kenttä näilla “haasteilla”, jotka mainitsin äskeisessä lauseessa. Se tyytyväisyys ja onni, kun viiminen kenttä selvitetty. Raivo, kun kuoltiin samassa kohtaa 15. kertaa tai se, kun paikat räjähtelivät ympärilläsi ja menit vain vaistosi mukaan eteenpäin ja yritit kaikin keinoin selviytyä loppuun. Näiden hetkien takia tuo biisi on jäänyt erityisen hyvin mieleen, niin hyvässä kuin pahassakin. Toivottavasti Reachissä olisi näin eeppinen lopputaistelu -teema.

Siinä kaikki tällä kertaa. Jatkoa on varmaan tulossa, muttei tietoa mihin pelien musiikilliseen osa-alueeseen se pelissä liittyy. Mielipiteitä ja omia kokemuksia voi kertoa kommenteihin! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: