Final Fantasy XIII – Kuinka kaikki odotus ja hype syntyi?

Final Fantasy XIII odotukseni alkoi ihan sattumalta. En tuolloin vielä käyttänyt internetiä paljon tai edes pelannut pelejä paljon, mutta jonkin kautta eksyin katsomaan Final Fantasy X-2:n opening videota, jossa oli tuolloin omasta mielestäni hienot grafiikat ja ne “löivät” minut ällikällä. Vaikka tuolloin omistinkin PS3:n, mutta sen peleistä minulla ei ollut mitään tietoa sitä ennen tai edes minkänäköisiä ne ovat, koska olin tuolloin vielä “hyvin nuori”. Katsoin X-2:n alkuvideota non-stoppina, kunnes hoksasin viereisissä ”featured videos” -palkissa linkin Final Fantasy XIII traileriin. Trailerin katsottuani minun täytyi katsoa se uudelleen ja uudelleen. Olin aivan ällikällä lyöty pelin hienoudesta ja gameplaysta, koska se oli paljon hienomman näköinen ja oloinen kuin X-2 – Se oli jotain semmoista mistä olinkin unelmoinut, jollain tavalla. Tämä traileri juonsi minut monien mutkien kautta muidenkin pelien pariin ja sitä kautta monelle rakkaalle foorumille, jota vieläkin käytän ja joiden kautta olen saanut paljon uusia tuttavuuksia.

Lightning

Oli vuosi 2008 olin tuolloin vielä hieman hukassa pelimediasta, mutta samana vuonna pääsin seuraamaan ensimmäistä kertaa E3 –messuja suorana, joka oli omalla tavallaan upea ja järkyttävä. Tuolloin satuin vielä olemaan kovan luokan PS3 –fanboy ja silloin E3:lta pamahti ja lujaa. Olin juuri pari päivää fanboitellut kaverilleni, ettei FFXIII:tä julkaistaisi Xbox360lle koskaan ja jos se tehtäisiin, niin söisin sukkani. Micosoftin E3 –messut ihan lopussa ja olin jo huokaissut ”helpotuksesta,” ettei sitä tullutkaan Xboxille. (Miksi ihmeessä olen tehnyt noin ja miten ihmisestä voi tulla noin kova fanboi?) Juuri tätä ajateltuani Square-Enixin johtaja tai joku sellainen tyyppi tulee ja julkaisee FF13:sta Xboxille uudella trailerilla. *Hiljaisuus* Final Fantasy XIII julkaisu Xbox360:lle oli jostain syystä kuin unelma olisi rikottu (johtui varmaan fanboikuudestani?) ja FF13:lle olisi risti jo hakattu maahan, mutta myöhemmin Xboxin versiosta oli itselleni julmetusti apua ja kiitänkin Microsoftia ja sen rahoja siitä, että hankkivat pelin myös Xboxille julkaistavaksi. Vielä kuitenkin sydämen pohjalla velloo fanboyn katkera tunne, joka sanoo: että FF13:sta karsittiin osittain Xboxin version takia, joka varmaan osuukin oikeaan. Innostus kumminkin pysyi tätä peliä kohtaan, vaikka ”vastoinkäymisiä” oli.

Loppu vuoden peli elikin hiljaiseloa, mutta jo vuoden 2009 alussa se heräsi taas eloon ja siitä julkaistiin Japanissa Blu-Ray demo, joka bundlattiin Advent Childrenin Blu-Ray julkaisun kanssa. Peliä ja elokuvaa bundlattiin myös PS3:n kanssa ja itsessään pelkkä elokuva ja peli myivät todella paljon ja pian netissä pyörikin vihdoin ihmisten itse kuvaamia videoita itse pelistä ja se herätti tämänkin fanipojan horroksesta ja meinasi hän jopa sen itselleen hankkia, mutta vastaan tulikin pelin + elokuvan korkea hinta ja Suomen tulli. Demon perusteelta peli vaikutti todella maukkaalta ja pidinkin ”elokuvaillan” katsomalla yli tunnin kestävän videon, jossa oli koko demo, mutta jonkun muun pelaamana.
Vuoden 2009 lopussa sitten FFXIII julkaistiinkin Japanissa ja olin sitäkin hommaamassa, kunnes viisas ystäväni, joka toivottavasti tunnistaa itsensä, totesi minulle, että miksi pilata kauan odottamansa pelin pelikokemus ostamalla eri kielinen versio, josta ei ymmärtäisi mitään ja pelin tarina jäisi täysin auki. Eikö sitä voisi odottaa pari kuukautta sen parin vuoden lisäksi, kun kerta nekin on jaksanut odottaa. Pian tämän jälkeen julkistettiinkin jo Euroopan julkaisu ja kova odotus alkoi!

Final Fantasy XIII - Lightning and Snow

Final Fantasy XIII:n Euroopan julkaisuun enää pari päivää ja hype ei ollut edes äärimmillään, mikä oli ongelma? Noh suurin hypen odotuksen laskeminen oli varmaan se, että tilasin pelini Gigantista ja moni sieltä tilannutkin jo osaa arvata miksi ei julkaisupäivä enää niin kiinnostanut. Niille, jotka eivät tiedä, niin Gigantti toimittaa pelin pari päivää myöhemmin, vaikka ilmoittavatkin toimittavansa sen julkaisuun. Olin malttamaton ja kysyin matkahuollosta tietävätkö he missä/milloin pakettini on/on tulossa. Vastaukseksi kuului, että se tulee tämän illan bussissa, joten painuin odottamaan bussia ja hakemaan pakettia käsiini….

VIHDOIN! MAHTAVAA! PAKETTI ON VIHDOIN MINULLA JA VIELÄ LIMITED EDITION! Oli tämä fanipoika aivan innoissaan eikä uskonut sitä todeksi. Pitkän odotuksen jälkeen, kun peli oli käsissä kaikki tuntui niin epätodellista ja oudolta. Voiko peli vihdoin olla käsissäsi, jota olet odottanut niin kauan kuin aloin käyttämään pelifoorumeita sun muita, kyllä voi, vaikka se epätodelliselta tuntuikin. Aluksi en uskaltanut edes työntää peliä PS3:ni sisään vaan hihkuin innosta ja olin aivan jännittynyt. Ennen julkaisua olin salaa toivonut, ettei peliä julkaistaisi koskaan vaan saisin odottaa sitä ainiaan, koska silloin ei olisi enää mitä odottaa… Pelin pelattua ei ollut enää mitä odottaa niin hartaasti.. Elämä pelaajana on hyvin tyhjää, kun ei ole mitään mitä odottaa.. Niitä aikoja ja muistoja ikävöiden ja kaivaten..

-Jonttutan *sniff*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: